Vahinkotarkastus ja vakuutus

Kolarin tapahtuessa voi tulla pienimuotoinen paniikki. Mitä nyt pitäisi tehdä? Mihin pitäisi ilmoittaa ja mitä? Käykö tämä kalliiksi? 

Ei mitään hätää. Tämä sivu vastaa yleisimpiin kysymyksiin, jotta pääset alkuun korjausprosessissa.

Kolareita tapahtuu päivittäin, mutta ne ovat silti ikäviä ja monille ihan uusia ja epämukavia tilanteita. Usein kolaritilanne tuntuu pahemmalta kuin todellisuudessa onkaan. On kuitenkin inhimillistä, että tällaisessa tilanteessa ihminen on epävarma – kun sattuu jotakin, mitä ei normaalisti pitäisi sattua.

Malminkartanon Autohuollon ammattilaiset ovat apunasi

Malminkartanon Autohuolto on tarkastanut ja korjannut lukuisia kolarissa vaurioituneita ajoneuvoja sekä oppinut monien eri vakuutusyhtiöiden toimintaperiaatteet tekemällä vakuutusyhtiöiden kanssa yhteistyötä. Kokemusta ja asiantuntemusta riittää.

Autokorjaamolle kolaritilanteiden jälkipyykin peseminen on arkipäivää. Siksi suosittelemme olemaan meihin yhteydessä. Vastaamme kysymyksiin, ja neuvomme sinua eteenpäin asiassa.

Jos haluat hoitaa asiat nopeasti, soita meille

Ellet tiedä kuinka toimia, ja haluat asiat ripeästi eteenpäin, niin

– soita meille puhelinnumeroon: 09 591 5630 tai

– laita sähköpostia: asiakaspalvelu@mkah.fi tai

– tule käymään Konalassa osoitteessa Ristipellontie 14.

Tavoitat meidät arkisin kello 07.00 – 17.00.

Henkilökuntamme neuvoo sinua, ja saat asiasi vietyä eteenpäin. Halutessasi saat apua vahinkoilmoituksen täyttämiseen tai voit täyttää sen korjaamolla yhdessä huoltoneuvojan kanssa. Jos haluat vielä perehtyä asioihin omatoimisesti, jatka lukemista eteenpäin.

Ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöön

Sinun tulee selvittää, korvaako vakuutusyhtiö vaurion korjauksen. Tämä selviää samalla, kun teet vakuutusyhtiölle vahinkoilmoituksen. Muista, että vakuutusyhtiö ei voi korvata mitään, jos he eivät ole tietoisia vahingosta.

On tärkeää ottaa myös muiden kolarissa olleiden osapuolten yhteystiedot talteen, koska korjauskustannukset korvataan kolarin aiheuttaneen liikennevakuutuksesta.

Korjaamon ja vakuutusyhtiön yhteistyö

Korjaamon tarvitsee tietää, kuka korjauksen maksaa. Se, kuka korjauksen maksaa, vaikuttaa siihen, kuinka korjauksen kanssa edetään ja mihin tahoon korjaamo on yhteydessä.

Jos korjauksen maksaja on vakuutusyhtiö, silloin heillä on myös päätösvalta siitä, kuinka korjauksen kanssa toimitaan. Päätöksen tekemiseen he edellyttävät korjaamolta korjauskustannusarviota ja valokuvia vaurioituneesta ajoneuvosta.

Malminkartanon Autohuolto on sopinut vakuutusyhtiöiden kanssa toimintatavat, joilla varmistetaan, että korjaustyö voidaan aloittaa ilman turhia viivytyksiä. Meillä on käytössä WinCABAS -korjauskustannusten laskentaohjelma. Se on korjaamoiden ja vakuutusyhtiöiden käyttämä ohjelma, jolla varmistetaan oikea kustannusarvio ja nopea korjausluvan saanti sekä korjaustyön aloitus.

Toimi näin:

1. Ole yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi.
He neuvovat sinua heidän toimintatapojensa mukaisesti. Yleensä ensimmäiseksi sinua pyydetään täyttämään vahinkoilmoitus. Sen lisäksi vakuutusyhtiö haluaa todennäköisesti myös korjaamon korjauskustannusarvion. Heidän toimintatapansa voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, joten ihan ensimmäiseksi kannattaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön.

2. Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Voit myös tulla käymään paikalla.
Ajoneuvollesi suoritetaan vahinkotarkastus ja lasketaan korjaukselle kustannusarvion. Vahinkotarkastuksen kesto vaihtelee vaurioiden suuruuden mukaan. Lähetämme vakuutusyhtiölle kuvat vaurioista sekä kustannusarvion korjauksesta

3. Vakuutusyhtiö päättää, korjataanko vai lunastetaanko ajoneuvo.
Kun vakuutusyhtiö hyväksyy korjausehdotuksen ja antaa korjausluvan, varaamme sinulle ajan ajoneuvosi korjaukseen. Mikäli vakuutusyhtiö toteaa, että ajoneuvon korjauskustannus ylittää sen nykyisen arvon eli ajoneuvoa ei korjata vaan se lunastetaan, niin asia siirtyy sinun ja vakuutusyhtiösi väliseksi. Usein vakuutusyhtiö maksaa asiakkaalle kertakorvauksen ajoneuvon lunastamisesta, ja ajoneuvo jää meille odottamaan, kunnes vakuutusyhtiö kuljettaa sen romutettavaksi.

Kopioi tästä muistilista korjauksen edistymisestä

  • vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön
  • auton tuominen korjaamolle
  • vahinkotarkastus (korjaamo tekee)
  • kuvat ja kustannusarvio vakuutusyhtiöön (korjaamo tekee)
  • korjausluvan saaminen tai ajoneuvon lunastus (vakuutusyhtiö päättää)
  • auton korjaus (korjaamo tekee) tai lunastus (vakuutusyhtiö tekee)